En Uygun 2018 İhtiyaç Kredisi

Yazan:

Kredi çekerken incelenen en önemli husus, kredi maliyetleridir. Kredi maliyeti iki şekilde ortaya çıkan uygulanan faiz tutarından dolayı oluşacak geri ödeme miktarı arasındaki fark ve kredi kullandırma masrafları.

Bu tutarlar bankadan bankaya farklılık gösterir. Bu nedenle kredi kullanmadan önce, bankalar arasında iyi bir araştırma yapmak avantajlı olur. Gerekirse, her bankadan ayrı ayrı teklif aldıktan sonra karar vermek en doğrusudur. En uygun 2018 ihtiyaç kredisi hakkında bilgi sahibi olmak için, birkaç bankanın kredi özelliklerini karşılaştırdık. Ayrıca bazı bankalar kredi çekmek isteyen kişilerin kredi puanına göre faiz indirimi uygularlar. Banka kendi müşterilerine de bir miktar indirim yapabilmektedir. Unutmamak gerekir ki, kredi vadesi ne kadar uzarsa kredi geri ödemesi de o denli fazla olur.

ING Bank İhtiyaç Kredisi

En uygun 2018 ihtiyaç kredisi veren bankalardan biri İNG Bank’tır. İNG Bank müşterinin ödeme performansına göre faiz belirleyen bankalardan biridir. Bu nedenle daha uygun şartlarda kredi imkanı sunar. Ortalama 10.000 TL ve 36 ay vadeli kredinin geri ödemesi 13.650 TL civarında olur. 50 TL masraflı bu kredinin faiz oranı %1.49’dur.

QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi

Bu bankanın da kredi faiz oranı oldukça düşüktür. Yine 10.000 TL 36 ay vadeli bir kredide geri ödeme tutarı yaklaşık olarak 13.750 TL civarındadır. Faiz oranının %1.48 olduğu bu kredinin de 50 TL dosya masrafı vardır.

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi

TEB bankasının şubesiz bankacılık kanalı olan CEPTETEB, en uygun ihtiyaç kredisi 2018 aramasında öne çıkan kredilerden bir diğeridir. Bu kanalın en büyük avantajı, şube kullanmadığı için masraflarının da düşük olmasıdır. Kredi faiz oranı %1.54’tür. Ayrıca bu kredinin dosya masrafı yoktur. 10.000 TL olarak çekilen bir kredinin geri ödemesi 13.781 TL’dir. Dijital kanalla kullanılan bu kredi onaylandığı durumda kişi CEPTETEB müşterisi ise, para anında hesaba yatar.

Bu karşılaştırmanın ardından kredi kullanırken, farklı bankları incelemenin önemi çıkar. Her ne kadar bankalar müşteri portföylerini geliştirme derdinde olsalar da, daha yüksek faiz oranları da uygulayabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir