Global Ports 261 milyon dolarlık krediye imza attı

Yazan:

Global Yatırım Holding ortaklığı Global Ports, daha önce duyurduğu beş yıllık kredi anlaşmasını 50 milyar doları aşan portföy büyüklüğüne sahip uluslararası yatırım kuruluşu Sixth Street ile imzaladığını açıkladı. Kredi tutarının 261 milyon dolara kadar olduğu belirtildi.

Global Yatırım Holding’ten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, iki parçalı kredi anlaşmasının ilk kısmı beş yıl vadeli 186,3 milyon dolardan oluşurken, ikinci kısım kredi ise beş yıl vadeli ilave 75 milyon dolara kadar büyüme kredisi olarak tanımlandı. Her iki dilim kredi için de Global Ports’un bazı iştiraklerinin bir kısım hissesi teminat verilecek.

Kredinin bir bölümü eurobond itfası için kullanılacak

Açıklamaya göre 186,3 milyon dolar tutarındaki kredi, mevcut nakit kaynaklarla birlikte Global Ports’un bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri A.Ş.’nin 14 Kasım 2021 vadeli eurobondunun vadesinden önce ve makul piyasa şartlarında itfası için kullanılacak.

Büyüme stratejisine yönelik 75 milyon ABD Doları’na kadar olan kredinin ise Grubun kruvaziyer odağı doğrultusunda liman ağını genişletme stratejisi ile ilişkili olarak yeni yatırımlarda kullanılması planlanıyor.

Sixth Street’e varant ihraç edilecek

Söz konusu kredi anlaşmasına göre Global Ports, Sixth Street’e beher hisse bedeli nominal fiyattan olmak üzere, ihraç sonrası oluşacak sermayenin yüzde 9’una denk gelecek şekilde varant ihraç edecek. 75 milyon dolara kadar olan büyüme kredisi kullanıldığında Global Ports ilaveten, kullanılacak kredi miktarı ile ilişkili olarak, ihraç sonrası oluşacak sermayenin yüzde 3,75’lik bölümüne kadar varant ihraç edecek.

Açıklamaya göre kredinin tamamen geri ödenmesi veya sonlandırılması, GPH’in kottan çıkarılması, ya da yönetim değişikliği söz konusu olması durumunda varantlar kullanılabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir