Kredi Kartını İnternete Açmak

Yazan:

Yeni yasa ile onay verilmeyen kredi kartları internetten kullanılamıyor. Kişisel verilen korunması kapsamında kredi kartlarının online alışverişe kapatılması pek çok kişinin haberi olmadan gerçekleştir.

Bankalar bununla ilgili ATM, mail ya da telefon ile pek çok kez bilgi vermiş olmasına rağmen bazı kullanıcılar kartları ile ilgili işlem yapmayı unuttu ya da atladı. Dolayısıyla ocak ayı itibari ile onay verilmeyen bu kredi kartları sanal işlemlere kapatıldı. En basitinden sigorta poliçesi yaptırmak isteyen kişilerin kartları işlem görmedi. Bu noktada kredi kartını internete açmak isteyen kişiler de yine bankalar ile görüşmek zorunda kaldı.

Yeniden Onay Verilecek

Bankaların çağrı merkezleri kredi kartını internete açmak isteyenlerin talepleri ile dolup taşıyor. Onay vermeyi atlayan müşteriler bu noktalardan yeniden kredi kartlarını sanal işlemlere açmak için onay veriyor. Müşteri temsilcileri okudukları bir anlaşma metni ile kart sahiplerinden onay alıyor ve kredi kartlarını internetten kullanıma açıyor. Ancak yasaklı sitelerde bu kredi kartlarını kullanmak hala yasak. Ayrıca kredi kartının internet üzerinden kullanılması ile doğacak zararlardan banka sorumluluk kabul etmiyor. Metin genel olarak bu tarz bilgileri kapsayan cümlelerden ibaret. kart kullanıcısı bu metinde yazan tüm kıstasları kabul ettiğini beyan eder ise kartı online işlemlere açılıyor.

Kredi Kartını İnternetten Kullanmak Riskli Midir?

Kredi kartını internetten kullanmak ve ana kart bilgilerini sitelerden paylaşmak elbette risklidir. Zaten hiçbir banka da ana kart bilgilerinin paylaşılmasını güvenli bulmaz. Bunun için bankaların geliştirdikleri ürünler bulunuyor. Bunların başında da elbette sanal kart geliyor. Müşteri sanal kart üzerinden oluşturacağı bir kart ile alışverişini çok daha güvenli olarak gerçekleştirebilir. Ancak internet bankacılığı kullanımına alışık olmayan kişiler de söz konusu. Bu kişiler de kredi kartını internete açmak için telefon bankacılığından destek almaktalar. Sanal kart oluşturma konusunda başarılı olamayan bu kişiler telefon bankacılığından da destek alabilirler. Ayrıca alışverişin yapıldığı sitenin güvenilirliğinden emin olunmalıdır. Çok nadir olsa da işlemi yaptırdıktan sonra kartını hemen akabinde internete kapatmak da biz çözüm önerisi olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir