SGK Vizite Nedir, Ne Zaman Uygulanır?

Yazan:

SGK vizite, işveren ve çalışan arasındaki iş ilişkisine herhangi bir hastalıkla geçici süre ile ara verilmesi olarak tanımlanır. İş görmezlik raporu olarak da bilinen SGK vizite girişi ve bildirimi, kuruma başvuru yapılmadan online işlemler altında gerçekleştirilebilir hale getirilmiştir.

İnternet üzerinden takip edilebilen işlemler arasında yerini alan SGK vizite girişi işveren tarafından yapılmaz ise çalışan raporlu olduğu süreç içerisinde herhangi bir sağlık yardımından yararlanamamaktadır.

SGK vizitenin başvuru ve giriş ekranları SGK’nın resmi sayfasında yapılıyor olmakla birlikte, vizitenin gerekliliği ve işlevi değişikliğe uğramamıştır. Çalışanın istirahat raporu girişi işveren tarafından yapılmazsa, çalışan sağlık yardımları almada sorun yaşayacaktır.

SGK Vizite Raporunun Sisteme Tanımlanması

Kurumlara gidip sıra ve prosedür beklemeden online işlemlerin yapılması çalışmaları ile SGK Vizite işlemleri de online işlemler altında yer almıştır. Bu sayede işveren, çalışanın sağlık raporunu SGK’nın sayfasından girebilir, düzeltme ve güncelleme yapabilir, çalışan iş başı yapınca sistemden çıkışını vizite çıkış linki ile gerçekleştirebilir hale gelmiştir.

Sağlık raporu öncelikle çalışan tarafından işverene verilmektedir. Raporun nedeni, içeriği, süresi ve çalışanın bilgileri, SGK Vizite giriş ekranındaki forma eksiksiz olarak işveren tarafından doldurulduktan sonra giriş işlemi tamamlanmış olur.

Yapılan vizite girişi sırasında herhangi sorun olduğu ya da raporda düzeltme olduğu durumlarda, sistem üzerinden vizite güncelleme işlemi de kolaylıkla yapılabilir. İşveren kendi kullanıcı adı ve şifresiyle SGK’nın sistemine girdikten sonra vizite giriş ve güncelleme aşamasını kullanarak kolayca düzeltme ve değişiklik yapabilir.

SGK Vizite Giriş Sisteminin Kontrolü

Çalışan tarafından alınan raporun, işveren tarafından SGK’nın online işlemleri aracılığı ile sisteme girmesinin ardından, çalışan kişi, iş görmezlik raporunun sisteme tanımlanıp tanımlanmadığını kendi kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme giriş yaparak kontrol etmesi mümkündür.

Çalışan sayfasından ilgili rapor sadece görüntülenebilir durumda olurken, herhangi bir düzeltme değişiklik çalışan ekranlarında mümkün değildir. Sisteme işveren tarafından girilen raporda herhangi bir sorun tespit eden çalışan vizite giriş ve düzeltme yetkisi bulunan işverenine durumu ileterek sistemin doğru bir şekilde güncellenmesini sağlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir