Türkiye’deki ve Dünyadaki En İyi ve En Kolay Kripto Para Marketleri

Yazan:

Son yıllarda dünyada popülerleşen dijital paralar sayesinde insanlar bu kripto paralara yatırım yapıyor ve yatırımlarının sonucunda uzun ve kısa dönemlerde büyük karlar elde ediyorlar.

Peki, Türkiye’deki ve Dünyadaki En İyi ve En Kolay Kripto Para Marketleri nelerdir, nerelerden güvenilir alışveriş yapabiliriz? Bunun için bir araştırma yaptık ve sizler için en basit kullanımı olan ve en popüler olan dijital para borsalarını listeledik. Dijital para yatırımı yapmak istiyorsanız en önemli nokta kesinlikle market seçimidir. Market seçimlerinizde öncelikle ülke dilinin kullanılmasına ve güvenilirliğiyle alakalı araştırma yapmanız gerekir. Araştırmalarınız sonucunda bir dijital para borsasına üye olarak hemen yatırımlarınıza başlayabilirsiniz.

Türkiye’deki En İyi ve En Kolay Kripto Para Marketleri

Günümüzde paraların popülerleşmesiyle beraber birçok Türk ve yabancı para borsası ortaya çıkmıştır. Türkiye’deki En İyi ve En Kolay Kripto Para Marketleri, Türkiye borsalarında en popüler olan ve en güvenilirler listesinin başında Paribu gelmektedir, devamında ise Konieks, Koinim ve coin Türk gelmektedir. Paribu ülkemizde en büyük dijital para hacmine sahip olan sitedir diyebiliriz. En çok bitcoin işlem görmesinin yanı sıra diğer alt coinlerde oldukça büyük hacimlerde işlem görmektedir.

Paribu Borsası

Ülkemizin en büyük bitcoin marketi olan Paribu aynı zamanda dünyada var olan 1350ye yakın alt coinlerinde en popülerlerinin satışını alışını ve tüm borsa işlemlerini yapmaktadır. Türk yatırımcılara çok büyük avantajlar sağlamakla beraber oldukça güvenilir bir markettir. Paribu marketinden alışveriş yapmak için öncelikle kısa bir form doldurarak e cüzdan hesabı edinmeniz gereklidir. hesabını oluşturduktan sonra elektronik postanıza gelen maili onaylayarak direk para yatırma işlemlerine geçebilirsiniz. Paribu sayesinde tüm coinlerin aylık, haftalık ve günlük grafiklerini inceleyebilir ve yatırımlarınızı buna göre yapabilirsiniz.

Konieks Borsası

Koniekste aynı Paribu borsası gibi ülkemizde popüler dijital para borsaları arasında yer almaktadır. Paribu kadar olmasa da büyük bir kullanıcı sayısı ve büyük bir para hacmine sahiptir. Konieks borasında en çok bitcoinler satış alış işlemi görürken arkasından gelen Ethereum Litecoin gibi birçok alt coinde işlem görmektedir. Tüm bu alt coinler hakkında bilgi almak için site içerisinde ki grafik ve tabloları inceleyebilirsiniz. Konieks borsasından bir hesap edinmek istiyorsanız basit bir işlem ile borsaya kayıt olmanız gerekmektedir. Site tamamen Türkçe olduğu için çok basit bir şekilde borsaya üye olabilir ve direk yatırım işlemlerine geçebilirsiniz. Fakat borsa sistemlerinde çok büyük olmasa da bazen fiyatlarda değişiklik görülmektedir, yatırım yapmadan önce tüm Türk ve küresel borsa sistemlerini inceleyebilirsiniz. İncelemeler sonucunda paralel bir yatırım yapabilirsiniz.

Koinim Borsası

Koinim dijital para borsası da aynı Konieks gibi borsa sistemleri işlemektedir. Koinim borsasından da kolaylıkla coin satın alabilir ya da satışını yapabilirsiniz bunun yanı sıra borsayı takip ederek, artış ve düşüşlerde takas işlemlerine gidebilirsiniz. Oldukça güvenilir olan Türk borsası, şikayetlerini de sitesinde yayınlayarak cesurca bir davranış sergilemektedir. Sizlerde güvenle bu sitelerden coin alabilirsiniz.

Dünyadaki En İyi Ve En Kolay Kripto Para Marketleri

Dünyanın dört bir tarafında popüler olan dijital para borsaları da ülkelere göre kendi dillerinde alt yapılı olarak farklı işletim sistemlerine sahiptirler. Dünyadaki En İyi Ve En Kolay Kripto Para Marketleri arasında en güvenilir olan dijital para borsalarını şu şekilde sıraladı; Bittrex, CEX.İO, BTC-E, LTC- E, Kraken, Poloniex, Binance Para Borsalarıdır. Sizlerde birer yatırımcıysanız ve uluslar arası bir marketten alışveriş yapmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla bu sitelerden birini tercih edebilirsiniz. Birçok Türk bankasıyla anlaşmalı olan bu sitelere giriş yapmak için öncelikle İngilizce başta olmak üzere sitenin diline göre yabancı dil seviyenizin yüksek olması gerekiyordur. Çünkü sitelerde Türkçe alt yapı yoktur. Daha sonra sitelerden adımları takip ederek bir cüzdan sahibi olmanız gereklidir. Cüzdan sahibi olduktan sonra her türlü borsa alış satış işlemleri yapabilirsiniz.

CEX.İO Borsası

Uluslararası olan ve olduksa güvenilir olan dijital para borsası 2013 yılında işlem görmeye başlamıştır. Dünyanın en büyük kripto para marketlerinden biri olan CEX.İO, 2013 yılından bu yana 1 milyon yatırımcı sayısına yaklaşmıştır. Oldukça kalabalık ve para hacminin büyük olmasına rağmen site üzerinde ki sistemde hiçbir aksama yaşanmamaktadır ve oldukça açık bir şekilde işlem yapabilirsiniz. Bu borsaya üye olduktan sonra sınırlı ya da sınırsız yatırımlar yapabilirsiniz. Sitenin para hacmi, dünya üzerinde en büyük hacim sahip olan marketlerden biridir.

Binance Borsası

Binance borsası, Dünyadaki En İyi Ve En Kolay Kripto Para Marketleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en büyük para borsalarından olan Binance borsası bitcoin ağırlıklıdır. Bittrexden sonra işlem görmeye başlayan sistemde diğerleriyle aynı şekilde çalışmaktadır. Yeni bir borsa olmasına rağmen oldukça büyük bir kullanıcı sayısına sahiptir. Binance para borsasının tüm dünyada ilgi görmesiyle birlikte ülkemizde de popüler hale gelmiştir. Türk yatırımcılar bu sitelere girerek yatırımlar yapmaktadır. Para hacmi diğer sitelere göre daha küçük hacimlere sahiptir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir