Musk’ın ‘Cumartesi Gecesi’ şovu Dogecoin’i hayal kırıklığına uğrattı

Yazan:

Dogecoin’i kripto para piyasasının en büyük para ünitelerinden biri haline getiren ünlü iş insanı Elon Musk, bu sefer Dogecoin’de hayal kırıklığı yarattı.

Musk’ın ABD’deki ünlü ‘Saturday Night Live’ televizyon programına katılıp Dogecoin ile ilgili konuşacağına işaret eden Twitter paylaşımı sonrasında heyecanlanan Dogecoin yatırımcıları gösteride aradığı bildirileri bulamadı.

Gösterinin açılış kısmında Musk “Saturday Night Live’a konut sahipliği yapmak bir onur, bunu kastediyorum. Bazen bir şeyi söyledikten sonra ‘bunu demek istiyorum’ demem gerekiyor” diye konuştu. Musk’a gösterisinde annesi Maye Musk da katıldı. Musk’ın annesi gösteri sırasında “Anneler Günü hediyen umarım Dogecoin değildir” derken Musk “Evet, öyle” diye karşılık verdi.

Gösterinin ‘Weekend Update’ kısmında Musk kripto para konseptini açıklayan bir finansal danışman rolünde belirdi. Bu kısımda Musk’a birkaç seferi “Dogecoin nedir?” sorusu yöneltildi. Daha evvelki açıklamalarıyla Dogecoin’de süratli yükseliş yaratan Musk’ın canlandırdığı karakter, gösterinin sunucularından birinin ‘Dogecoin dolandırıcılıktır’ kelamına katıldığını işaret etti.

Musk’ın gösteriye katılmasından evvel 73 sentin üzerine çıkarak rekor kıran Dogecoin, gösterinin akabinde yüzde 29 düşüş yaşadı ve 51 sent düzeylerini test etti.

Musk’ın gösteriye katılacağı istikametindeki paylaşımı sonrasında Dogecoin yatırımcılarında heyecan yükselmişti. Dogecoin yatırımcıları Musk’ın katıldığı gösteri programı için izleme partileri düzenlemişti. Lakin Musk’ın kelamları istedikleri etkiyi yaratmadı.

Musk’ın piyasanın en büyük dördüncü kripto parası haline getirdiği Dogecoin’de yükselişi Mark Cuban, Snoop Dogg ve Tekrar Simmons üzere ünlüler de desteklemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir