Yeni Başlayanlar için Detaylı Ethereum Rehberi

Yazan:

Ethereum dijital para borsalarının yükselen isimleri arasında yer alamktadır. İnsanlar artık uzun ve kısa vadelerde yatırım aracı olarak kripto paraları kullanmaktadır. Kripto paralara yatırım yaparak çok büyük karlar elde etmektedirler.

Ethereum nedir, 2015 yılında Amerika’da konferansta tanıtılan bir kripto para çeşididir. Bu paralarla her türlü işlem yapılmaktadır. Yani hem anlaşmalı firmalardan alışveriş yapabilir hem de onları yatırım aracı olarak kullanabilirsiniz. yatırım aracı olarak kullanılan dijital paraları satın aldıktan sonra dijital para borsalarından paranızın seyrini izleyerek başka kripto paralara geçiş yapabilir ya da bu yatırımlarınızı bozdurabilirsiniz.

Ethereum Nereden Satın Alınır?

Ethereumların birçok Türk dijital para borsalarından ve dünya para borsalarından satın alabilirsiniz. Ethereumları satın alırken daha popüler olan ve daha gelişmiş siteleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Birçok para borsasında yer almaktadır. Sizlerde seçtiğiniz para borsalarında öncelikle küçük bir üyelik işleminden sonra para yatırma işlemlerine geçiş yapabilirsiniz. Ethereum nereden satın alınır, Türk alt yapılı bir market kullanmak istiyorsanız, Paribu, Konieks ve Koinim sitelerini kullanabilirsiniz. dünya borsalarını kullanmak istiyorsanız Poloniex, Bittrex ve COİ.EX sitelerini de kullanabilirsiniz.

Ethereum Kullanım Alanları

Bitcoin, Ethereum’u kullanarak küresel finansal ağa katılmanıza izin verirken, global bir hesaplama ağına katılabilir. Bu, Ethereum blok zincirinde konuşlandırılabilen kod senaryoları olan akıllı sözleşmeler vasıtasıyla yapılır. Akıllı sözleşmeler hâlâ çok yeni bir teknoloji olmasına rağmen, oylama, küresel tedarik zincirleri, tıbbi kayıtlar, finansal sistem ve muhtemelen henüz keşfedilmemiş diğer konular gibi çok farklı alanlarda geniş bir potansiyel uygulama yelpazesine sahiptir.

Ethereum’un değeri herhangi bir başka para biriminin değerine bağlı veya sabit değildir. Stoklar veya mülklere benzer şekilde, Ethereum’un değeri açık pazarda alım ve satım yoluyla belirlenir. Ethereum fiyatı, belirli bir anda satın almak ya da satmak isteyen insanların sayısına bağlı olarak gerçek zamanlı olarak değişir.

Ethereum Seyri Nasıl Gidiyor ?

Ethereum 2015 yılından bu yana çok büyük bir yükseliş yaşamaktadır. Ethereum seyri nasıl gidiyor, para hacminin yüksek olmasından kaynaklı olarak sürekli olarak kullanıcı sayısının artması Ethereum dijital parasının da fiyatının artmasına sebep olmuştur. Yıl sonuna girerekken Ethereum ‘un fiyatı bitcoinlere yaklaşmıştır. 2018 yılında ise büyük bir atılım göstereceği öngörülmektedir. Uzmanlar tarafından borsa incelemelerinde gelecek yıl yaşanabilecek siyasi olaylar göz önünde bulundurularak yükseliş yaşanacağı söylenmektedir.

Ethereum Yükselişini Sürdürüp Bitcoini Yakalayabilecek mi?

Ethereumların yükselişini sürdürmesi uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Ethereum yükselişini sürdürüp Bitcoini yakalayabilecek mi, bitcoinleri yakalaması çok mümkün gibi görünmese de paralel bir şekilde devam edecektir. Bitcoinler, Ethereumlar göre çok daha eski olmasından kaynaklı hem para hacminin genişliği hem de kullanıcı sayısı çok daha fazladır. Fakat ince bir nokta vardır. Kullanılan sistemler farklı olduğu için bitcoinlerin bir süreden sonra seyri düşecektir. Seyri düşen bitcoinlerin yerini Ethereum coinler alacaktır. Ethereum coinlerde kullanılan sistem merkezi olmadığı için, karmaşıklık ve işlem hızında problem yaşanmamaktadır. Her ne kadar benzetilse de bitcoin ve Ethereumlar arasında büyük farklar vardır. Bunların başında bitcoinlerin sisteminde ki karışıklık gelmektedir. Kullanıcıların sayısının çok olması ve her geçen gün bitcoinlerin sayısının azalmasından kaynaklı olarak sisteme inanılmaz bir yüklenme yapılmaktadır. mining çalışmaları ve yatırımcıların sisteme yüklenmesinden kaynaklı olarak bitcoinlerin işlem hızı düşmektedir. İşlem hızı düşen sisteme karşı Ethereum un gelişmiş sistemleri adeta telafi niteliğindendir. Ethereum da kullanılan sistemde işletim hızı ve dövizlerin işlem görme süresi neredeyse bitcoinlere göre 10 kat daha hızlıdır.

Ethereum Nasıl Çalışır?

Ethereum, Bitcoin kullanıcılarına tanıdık gelecek ve birçok modifikasyon ve yenilik getiren birçok özellik ve teknolojiyi içeriyor. Bitcoin blok zinciri tamamen bir işlem listesi iken, Ethereum’un temel birimi hesaptır. Ethereum blok zinciri, her hesabın durumunu izler ve Ethereum blok zincirindeki tüm devletin geçişleri hesaplar arasında değer ve bilgilerin transferidir. İki tür hesap vardır:

  • Özel Anahtarlar Tarafından Kontrol Edilen Harici Olarak Sahip Olunan Hesaplar (EOAs)
  • Sözleşme kodlarıyla kontrol edilen ve yalnızca EOA tarafından “etkinleştirilebilir” Sözleşme Hesapları

Ethereum platformunun kendisi özelliksiz veya değer tanımlayıcı özelliktedir. Programlama dillerine benzer şekilde, girişimciler ve geliştiriciler ne için kullanılacağına karar vermelidir. Bununla birlikte, bazı uygulama türlerinin Ethereum’un yeteneklerinden daha fazla fayda sağladığı açıktır. Özellikle ethereum, aktarım yapan kişiler arasındaki doğrudan etkileşimi otomatikleştiren veya bir ağ üzerinden koordine edilen grup hareketini kolaylaştıran uygulamalar için uygundur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir