Yüksek Miktar Kredi Nasıl Alınır?

Yazan:

Bankaların en önemli gelir kaynakları arasında olan kredi paketleri birçok şahısın borçlarını ödemesi ya da ihtiyaçlarını gidermesi kosunda akla gelen ilk seçenekler arasındadır. Bankaların verdiği yüksek miktar krediler belirli limitler dahilindedir.

Bankalar kendilerini garantiye almak için kredi verirken birçok şeye dikkat etmektedirler. Krediyi almak isteyen şahsın maaşına, kredi puanları ve bankalarla olan ilişkileri göz önünde bulundurularak alacağı kredi miktarı arttırılıp ya da düşürülebiliyor.

Bankaların kendi bünyesindeki bazı durumlarda da kredi vermeye bilir. Eğer kredi faiz oranları düşükse bankanın karı da düşer. Müşteri sayısı yüksek olan bankalar az kar etmeyi göze alabiliyorlar. Çok müşteriden toplam karı artar. Fakat az sayıda müşterisi olan bankalar faiz oranını arttırarak kredi vermeye yanaşmazlar. Anlayacağınız aynı faizde müşterisi çok olan bankaların kredinizi onaylama olasılığı yüksektir.

Bankalar genellikle 10 bin TL ve altı kredi başvuruları için kredi onayı kolaylıkla sağlaya biliyor. Hatta telefonunuzdan mesaj yoluyla bile kredi alabiliyorsunuz. Ancak yüksek miktarda kredi çekmek istediğinizde bu durum daha da zorlaşa biliyor. Bunun için ipotekli ihtiyaç kredisi çekmek durumunda da kalabiliyorsunuz ya da maaşınızın yüksek miktarda olması gerekir.

Örnek vermek gerekirse 50 bin TL kredi çekebilmeniz için ya ev, araba ve arsanızı ipotek ettirmeniz ya da en az maaşınızın 4 bin TL olması gerekir. Bunun sebebi almak istediğiniz kredinin aylık tutarının iki katı maaş almak şartının olması. En uzun kredi vadesi 36 ay olduğu için kredinin aylık ödemesi yüksek olmaktadır. Hem müşteriyi hem de kendisini sıkıntıya sokmadan ihtiyacınızı karşılaya biliyor. Aksi takdirde ödeme zorluğu nedeniyle hem banka hem de müşteri mağdur olabilir.

Maaş durumunuz yüksek miktar kredi çekmenize uygun değilse, illegal yöntemler yerine malınızı rehin göstererek de kredi alabilirsiniz.

Otomobilinizi rehin ederek kredi almak

Bankalara otomobilinizi rehin göstererek kredi alabiliyorsunuz. Kredi çekmeden önce otomobilinizin değerini bilmeniniz gerekir. En fazla otomobilinizin değerinin yarısı kadar kredi alabiliyorsunuz. 48 aya varan vade ile 1.3 oranında aylık faizle kredinizi geri ödeye biliyorsunuz

Krediye başvururken kimliğiniz, ikametgâh belgeniz, ruhsatınızın fotokopisi, maaş bordronuz yeterlidir.

Arsa ipotek ederek kredi almak

Bir yakınınızın ya da kendi arsanızı ipotek ettirerek de ihtiyacınız olan krediyi alabilirsiniz. Alacağınız kredinin miktarı arsanın expertiz değerinin %75 i kadardır. Arsanın hisse ve mülkiyet hakkında sınırlı olmadığı şartıyla sizin yada akrabanıza ait olabilir. Arsa belediye sınırları içerisinde satılabilir durumda olmalı.48 ay vade ile 1.3 aylık faiz ile kredi çekebiliyorsunuz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir